Svenska Handelsbanken AB (Handelsbanken el. SHB)

3.38 av 5 - 34 röster

Ranking
#36

Beskrivning

Svenska Handelsbanken AB (Handelsbanken) är idag en av de s.k. fyra storbankerna i Sverige. Handelsbanken grundades våren 1871 och hette då Stockholms Handelsbank. Banken tog sitt nuvarande namn Svenska Handelsbanken år 1919 efter ett antal förvärv av andra svenska banker (bl.a. Norrlandsbanken, Bankaktiebolaget Norra Sverige och Bankaktiebolaget Södra Sverige). Vi placerar Handelsbanken i kategorin Universalbank.

Detaljerade betyg

 • Information
  3.17 av 5
 • Support
  3.23 av 5
 • Värde
  3.05 av 5
 • Enkelhet
  3.94 av 5
 • Transparens
  2.94 av 5

Senaste inläggen

Visa alla

Robotrådgivning

Just nu finns det ingenting inom finansindustrin som är hetare än så kallad robot rådgivning (eng. robo-advice). Alla vill ha en del av kakan. Men vad är det egentligen? Och vad innebär det för... Läs mer

Vad du måste veta om "oberoende rådgivning"

Har du någon gång sökt finansiell rådgivning och hamnat hos någon som kallar sig för ”oberoende aktör” eller säger att all deras rådgivning är ”oberoende”? Det har hänt många. Det ... Läs mer

Sparande är svårt. Låt oss hjälpa dig.

Vi har startat Pluro för att du som funderar på att ingå ett avtal eller fatta ett beslut relaterat till sparande ska få tillgång till bättre och oberoende information och inte behöva fästa di... Läs mer

Spartjänster

  Svenska Handelsbanken AB (Handelsbanken el. SHB) erbjuder inte
 • Robotrådgivning

Övriga tjänster

 • Skattejuridik & Familjejuridik
 • Rådgivning inom Skog & Lantbruk
 • Entreprenörstjänster
 • Bolån

Prisinformation m.m.

Tjänst Årlig avgift* Minimikapital*
Diskretionär Förvaltning 0,75 % 5 000 000 SEK
Traditionell Rådgivning 1,00 % 5 000 000 SEK
Depåavgift 0,45 %
Courtageavgiftsklass $
Övrig information

Handelsbankens fonder har årliga avgifter mellan 2,49 % och 0,01 % (genomsnittlig årlig avgift 0,94 %). Handelsbanken har också i vissa fall köp- och säljavgifter för sina fonder på 1,00 % resp. 1,00 % (merparten av fonderna är dock utan köp- och säljavgift).

Öppen arkitektur

Svenska Handelsbanken AB (Handelsbanken el. SHB) erbjuder inte öppen arkitektur.

* Informationen om årlig avgift resp. minimikapital är för de flesta aktörer information som medarbetare från Pluro har fått i egenskap av intresserade potentiella kunder. Sådana aktörer har sedan erbjudits möjlighet att granska och revidera insamlad information. Majoriteten av aktörerna har individuell prissättning och de priser/krav som aktören slutligen erbjuder en kund kan vara både lägre och högre än vad som anges här.

Recensioner

(8 st.)
 • Familjens val
   - 5 av 5

  Är kund hos SHB av tradition (min familj har varit det länge). Har inte så mkt att jämföra med men känner mig ändå nöjd.

  Av Elouise för 6 år sedan

 • Reaktiv kundservice
   - 4 av 5

  Jag har varit kund hos banken i över fem år och jag var under några år nöjd med servicen; alltid tillmötesgående, personlig service, tydlig prissättning av tjänsterna, osv. I samband med lägenhetsbyte var Handelsbanken dock förvånansvärt reaktiv och gjorde ingen större ansträngning att behålla mig som kund genom att vara på och erbjuda konkurrenskraftiga lån. Jag valde därför att byta bank.

  Av Mathias för 6 år sedan

 • Personligt bemötande och proaktivitet
   - 5 av 5

  Har i min kontakt med Handelsbanken Göteborg City fått god service och erbjudits kontinuerlig uppföljning och proaktivitet. Intressanta och roliga sparlösningar. Differentierad portfölj som visat sig mycket lönsam dessutom.

  Av Björn för 6 år sedan

 • Visa alla

Kontaktinformation

Besök hemsidan

Typ av aktör

Universalbanker erbjuder samtliga typiska banktjänster, t.ex. person- och sparkonton, korttjänster, internetbank med möjlighet att betala räkningar, bolånekrediter m.m. Universalbanker erbjuder normalt rådgivning från en fysisk person.

Kontorsorter