Carnegie Investment Bank AB

1.5 av 5 - 2 röster

Ranking
#53

Beskrivning

Det som idag är Carnegie Investment Bank AB grundades 1932 och hette då Bankirfirman Langenskiöld. Carnegie förvärvade bl.a. HQ Bank och HQ Fonder 2010. Namnet Carnegie kommer från handelshuset D. Carnegie & Co AB som grundades den 4 maj 1803 av skotten David Carnegie. Vi placerar Carnegie i kategorin Privatbank/Fondkommissionär.

Detaljerade betyg

 • Information
  3 av 5
 • Support
  1 av 5
 • Värde
  1 av 5
 • Enkelhet
  3 av 5
 • Transparens
  3 av 5

Senaste inläggen

Visa alla

Robotrådgivning

Just nu finns det ingenting inom finansindustrin som är hetare än så kallad robot rådgivning (eng. robo-advice). Alla vill ha en del av kakan. Men vad är det egentligen? Och vad innebär det för... Läs mer

Vad du måste veta om "oberoende rådgivning"

Har du någon gång sökt finansiell rådgivning och hamnat hos någon som kallar sig för ”oberoende aktör” eller säger att all deras rådgivning är ”oberoende”? Det har hänt många. Det ... Läs mer

Sparande är svårt. Låt oss hjälpa dig.

Vi har startat Pluro för att du som funderar på att ingå ett avtal eller fatta ett beslut relaterat till sparande ska få tillgång till bättre och oberoende information och inte behöva fästa di... Läs mer

Övriga tjänster

 • Skattejuridik & Familjejuridik
 • Entreprenörstjänster

Prisinformation m.m.

Tjänst Årlig avgift* Minimikapital*
Diskretionär Förvaltning 1,00 % 1 000 000 SEK
Traditionell Rådgivning 1,00 % 1 000 000 SEK
Private Banking 10 000 SEK 5 000 000 SEK
Depåavgift Se nedan under Övrig information.
Courtageavgiftsklass $$$
Prestationsbaserade arvoden (Ja/Nej) Ja
Övrig information

Carnegie tar inte ut något depåarvode för kunder som har diskretionär förvaltning. Carnegie tar 0,1 % för Private Banking-kunder utan tjänsteavtal. För övriga kunder tar Carnegie ut en avgift uppgående till 1,0 % årligen av kapitalet för depåvärden under 1 000 000 SEK, och 0,5 % årligen av kapitalet för depåvärden över 1 000 000 SEK.

Öppen arkitektur

Carnegie Investment Bank AB erbjuder öppen arkitektur.

* Informationen om årlig avgift resp. minimikapital är för de flesta aktörer information som medarbetare från Pluro har fått i egenskap av intresserade potentiella kunder. Sådana aktörer har sedan erbjudits möjlighet att granska och revidera insamlad information. Majoriteten av aktörerna har individuell prissättning och de priser/krav som aktören slutligen erbjuder en kund kan vara både lägre och högre än vad som anges här.

Recensioner

(1 st.)
 • Dyrt och dåligt
   - 2 av 5

  Hej, Deras private banking tjänst är föråldrad och dålig. Tar längre tid och är mer komplicerat handla via Carnegie än via Nordnet till en bråkdel av kostnaden.

  Av Johan för 6 år sedan

Kontaktinformation

Besök hemsidan

Typ av aktör

Privatbanker vänder sig generellt till kunder med ett större placeringsbart kapital. Privatbanker tillhandahåller typiskt sett rådgivning från en fysisk person och de störra privatbankerna har ofta (likt universalbankernas Private Banking-avdelningar) ett antal kringtjänster som ett led i sitt erbjudande.