Avanza Bank AB

4.30 av 5 - 84 röster

Ranking
#24

Beskrivning

Det första bolag som ligger till grund för dagens Avanza Bank AB grundades 1999 och det bolag som idag heter Avanza Bank AB är resultatet av bl.a. sammanslagningar av bolagen Avanza, Aktiespar Fondkommission, HQ.SE Fondkommission och Inside. Avanza fick sin banklicens 2005. Vi placerar Avanza i kategorin Nätmäklare. Avanza har också ett automatiserat rådgivningsverktyg (Avanza Auto).

Detaljerade betyg

 • Information
  4.2 av 5
 • Support
  4 av 5
 • Värde
  4.23 av 5
 • Enkelhet
  4.4 av 5
 • Transparens
  4.06 av 5

Senaste inläggen

Visa alla

Robotrådgivning

Just nu finns det ingenting inom finansindustrin som är hetare än så kallad robot rådgivning (eng. robo-advice). Alla vill ha en del av kakan. Men vad är det egentligen? Och vad innebär det för... Läs mer

Vad du måste veta om "oberoende rådgivning"

Har du någon gång sökt finansiell rådgivning och hamnat hos någon som kallar sig för ”oberoende aktör” eller säger att all deras rådgivning är ”oberoende”? Det har hänt många. Det ... Läs mer

Sparande är svårt. Låt oss hjälpa dig.

Vi har startat Pluro för att du som funderar på att ingå ett avtal eller fatta ett beslut relaterat till sparande ska få tillgång till bättre och oberoende information och inte behöva fästa di... Läs mer

Övriga tjänster

 • Skattejuridik & Familjejuridik
 • Bolån

Prisinformation m.m.

Tjänst Årlig avgift* Minimikapital*
Robotrådgivning 0,35 % + max 0,15 % 1 SEK
Private Banking 0 3 000 000 SEK
Courtageavgiftsklass $
Öppen arkitektur

Avanza Bank AB erbjuder inte öppen arkitektur.

* Informationen om årlig avgift resp. minimikapital är för de flesta aktörer information som medarbetare från Pluro har fått i egenskap av intresserade potentiella kunder. Sådana aktörer har sedan erbjudits möjlighet att granska och revidera insamlad information. Majoriteten av aktörerna har individuell prissättning och de priser/krav som aktören slutligen erbjuder en kund kan vara både lägre och högre än vad som anges här.

Recensioner

(19 st.)
 • Supersmidig app
   - 5 av 5

  Använder Avanza-appen för att köpa, sälja och placera mina finanser och kan inte annat än att beundra appen och systemet den bygger på: snabb, smidig, enkel och väldigt tydlig.

  Av William Bengtsson för 4 år sedan

 • Bra produktutbud!
   - 5 av 5

  Sparar i en rad olika fonder och certifikat på Avanza! Bland annat var de bland de första att genom sitt produktutbud ge möjlighet att spara i kryptovalutor vilket jag tycker är spännande. Bara bra att säga om Avanza!

  Av Hassan för 4 år sedan

 • Rekommenderas!
   - 5 av 5

  Rekommenderar varmt Avanza. De är tydliga och enkla att kommunicera med, ger personlig service och bra prissättning.

  Av Malin Lönn för 4 år sedan

 • Visa alla

Kontaktinformation

Besök hemsidan

Typ av aktör

Nätmäklare riktar sig mot de kunder som huvudsakligen inte söker någon individuell rådgivning utan fattar sina beslut själva. Nätmäklarna tillhandahåller dock ofta utförlig marknadsinformation som kunder kan ta del av när beslut fattas.

Kontorsorter